Disse madvarer kan hunde ikke tåle

hunde kan ikke tåle

Din hund elsker sikkert duften af menneskemad og vil nok også spise det med stort velbehag, hvis du serverer det for den. Du skal dog være opmærksom på at det kan være farligt for din hund, at spise ganske almindelig menneskemad. Det er derfor vigtigt at du ved hvad du må fodre din hund med og hvad du ikke må fodre den med.

Ting du ikke må fodre din hund med

Avocado

Sundt for mennesker men meget farligt for din hund og i øvrigt de fleste andre dyr. Avocadoen indeholder nemlig stoffet Persin, som kan medføre celledød og give din hund hjertestop. Vær opmærksom på at der er Persin i alle dele af avocadoen.

Nødder

Det er især valnødder der er farlige for din hund. Typiske symptomer er opkastning og problemer med koordinationsevnen. Hunden kan slingre og får typisk også feber. Hvis hunden har spist nødderne i chokolade kan den dø af nyresvigt.

Rosiner

En rosin eller to kan virke uskyldigt, men du skal passe meget på. Der er et stof i rosiner som hunde ikke kan udskille og derfor ophober det sig i kroppen. Det betyder også at en enkelt rosin i ny og næ, kan ende med at have meget fatale følger. Forgiftning fører til nyresvigt. Det er dog ikke alle hunde der ikke kan tåle rosiner, men du bør ikke tage chancen!

Chokolade

Chokolade er det rene gift for din hund. En plade mørk chokolade er det værste, da indholdet af theobromin er højt, men chokolade i mindre mængder kan også være dødbringende. Hvis din hund har spist chokolade skal du holde øje med om den får symptomer som: rastløshed, opkastning, diarre og øget vandladning, så bør du søge dyrlæge med det samme! Du bør også søge dyrlæge hvis du er i tvivl!

Løg

Løg er farligt for din hund. Din hunds røde blodlegemer kan blive ødelagt hvis den får løg, hvilket igen kan føre til svækkelse, blodmangel, åndedrætsproblemer og iltmangel. Det er ikke kun almindelige spiseløg man skal passe på med, det gælder også blomsterløg.

Se den fulde liste over madvarer, som du aldrig må fodre din hund med.

Ting du godt må fodre din hund med

Det er ikke alt menneskemad der er giftigt for din hund. Nogle ting er faktisk ligefrem anbefalet af dyrlægen.

Kogt magert kød og ris eller pasta er en udmærket spise for din hund. Du skal dog være opmærksom på at alle ben skal være taget ud af kødet, hvis det er tilberedt, da benene kan splintre og forårsage skader på din hunds tarmsystem. Hvis din hund skal have ben, skal det være i råt kød. Generelt set skal du altid passe på med fedtindholdet i det mad du giver din hund, da hundemaver er sarte over for fedt.

Du må også gerne give din hund et stykke brød, men sørg for at det er ganske almindeligt brød uden nødder og rosiner.

Frugt er fint! Det må du gerne give din hund, men sørg for at den ikke får kernerne, da disse kan være direkte giftige for din hund.

Grøntsager er et godt supplement til godbidder. Det kan du læse mere om gulerødder som godbidder her.

Giv din hund tørfoder

Generelt set kan det være svært at styre hvor meget din hund får at spise og hvor mange kalorier den indtager, når den ikke får det samme foder hver dag. Derfor bør din hunds basisfoder være tørfoder, som passer til din hunds race, alder og aktivitetsniveau. Find alt slags hundefoder der passer til din hund, her.