Bedste nye vinduer?

Nye vinduer på Sjælland

Står du overfor at ville renovere dit hus? Måske har du opdaget, at der er nogle vinduesrammer, der er ved at rådne, fordi den forrige ejer, ikke har vedligeholdt træet. Måske synes du bare, at huset trænger til et ansigtsløft. Der skal noget nyt og smart ind i det. Det er helt naturligt. Vi vil alle gerne have, at vores hus er smukt, og at det afspejler vores livsstil. Moderne eller gammeldags. Det kommer selvfølgelig lidt an på selve huset. Du vil selvfølgelig ikke ødelægge facaderne i et gammelt hus ved at få kæmpe panoramavinduer installeret der, hvor der ellers er vinduer med sprosser.

Noget skal gøres

Men der skal gøres noget ved husets vinduer, og du har besluttet, at der skal nye vinduer i det. Du har søgt efter montører, der ved noget om vinduer. Du har søgt efter ”nye vinduer på Sjælland”, da du gik på nettet – og det bedste bud var https://skift-vinduer.dk/5-fordele/.

Du har fået en lang liste med navne og adresser til montører. Du agter at kontakte dem for at få en snak om muligheder og priser. Du er på rette vej. Men der er nogle ting, du skal vide: Markedet for nye vinduer er meget stort. Der findes rigtigt mange producenter, og du kan løbe lidt vild i junglen. Du har selvfølgelig hørt om vinduer fra Rationel og Velfac. Du ved, at det er firmaer, der producerer gode kvalitetsvinduer. Du kan faktisk ikke helt se forskel op de to firmaers vinduer.

Du har en idé om, at nogle af vinduerne skal udskiftes med en anden type vinduer. Du synes, at det vil være pænere, hvis du får sådan nogle vinduer, der er delt på midten. Enten horisontalt eller vertikalt. De er moderne. Og du er faktisk parat til at lave en aftale med en montør. Han skal levere vinduerne og montere dem i huset.

Gode tilbud måske?

Men inden da, så ringer du til en anden producent for at høre, om de eventuelt har et godt tilbud – eller en god idé. Du får at vide, at de fraråder dig at købe de ’delte’ vinduer, fordi de slet ikke er tilstrækkeligt store til det rum, du vil have dem sat ind i.

Der er nemlig krav for hvor store – eller små – vinduer i forskellige rum må være. Og forhører du dig ikke hos en kyndig, så kan du komme til at begå en ulovlighed. Det er nemlig sådan, at der er krav om vinduers størrelse i forskellige rum. Det har noget med brandsikring at gøre. Et vindue i et værelse skal være stort nok til, at du kan komme ud af det – i det tilfælde, at der udbryder brand og vinduet i værelset, er den eneste flugtvej.

Vigtigt med gode fagfolk

Derfor er det vigtigt, at du henvender dig til en kyndig, der ved alt om vinduer. Den kyndige vil kunne fortælle dig om de eksisterende regler. Så inden du kaster dig ud i et projekt, der handler om, at få nye vinduer i huset, så er det fornuftigste, du kan gøre at henvende dig til en, der virkeligt ved noget om vinduer. Du vil spare penge, og ikke ærgre dig.