Det kære tøj

Det er nu en sandhed med visse modifikationer, at børn sjældent når at slide deres tøj ret meget, inden de er vokset ud af det. I hvert fald gælder det ikke vores tvillingedrenge, der for ikke så længe siden fyldte 9 år. De er begge to meget aktive, og det meste af deres leg foregår udendørs, og sådan noget som at tænke lidt på at passe på tøjet, er det altså ikke lykkedes os at lære dem.

Tøjbudgettet

Derfor bruger vi også en hel del penge på tøj, men de senere år har vi gjort det på den måde, at vi hvert kvartal, når der er kommet børnepenge fra det offentlige, tager i byen for at ekvipere de to bavianer, som vi ofte kalder dem.

Her i sidste uge måtte jeg nu tage alene i byen med drengene, fordi min mand var på forretningsrejse i Tyskland, så han ikke kunne være med. Det gik nu også fint, for vi havde på forhånd aftalt, hvad vi var enige om, at drengene trængte mest til af nyt tøj. Og for hans vedkommende er der alligevel kun ét sted at handle: Storedrenge.dk – for han er en stor mand 🙂  Det ligger til familien, tror jeg, for hans søstre er begge, hvad du kan kalde for full size piger, men de ligner altid en million i tøjet takket være den danske tøjbutik med stort tøj til kvinder: https://www.arkuricurvy.dk/

Vi har sommeren foran os, så det var selvfølgelig sommerlig påklædning, jeg koncentrerede mig om. Drengenes varme vinterjakker skal afløses af noget mindre varmt, som de kan bruge her i foråret og i sommer. Jeg fandt nogle rigtig smarte softshell jakker, som drengene også selv kunne lide, og som sædvanlig købte vi dem i to forskellige farver, så de ikke hele tiden kommer til at tage hinandens tøj, for det bryder de sig ikke meget om.

Vi skulle også købe nye bukser til dem, og jeg havde på forhånd ikke tænkt nærmere over, hvad det skulle være for en type bukser, for jeg gik bare ud fra, at de skulle have nogle cowboybukser, som normalt er deres foretrukne form for bukser.

Regning uden vært

Men jeg gjorde regning uden vært, for pludselig sagde begge drenge, at de hellere ville have et par joggingbukser hver. Det overraskede mig, og helt pr. automatik protesterede jeg, for jeg synes ikke selv, at joggingbukser er ret pæne at se på.

Men knægtene insisterede, og det viste sig heldigvis, at de tænkte på joggingbukser i tyndt lærred, hvilket jeg meget hellere vil gå med til end sådan nogle mere eller mindre lodne bukser, der slasker rundt om deres ben. Så det endte med, at de fik deres vilje med hensyn til bukserne.

Nye T-shirts

Jeg havde på forhånd sat mig i hovedet, at drengene skulle have nogle nye T-shirts, og jeg havde bestemt mig for, at de hver skulle have en langærmet T-shirt , så de ikke skal rende rundt og fryse armene på de kølige aftener. Det protesterede de lidt imod, for det ser alt for tøset ud, som de udtrykte det.

Jeg stod nu fast på mit, og de bøjede sig, da jeg fortalte, at de også godt måtte få nogle kortærmede T-shirts, som de selv måtte vælge. De fandt nogle smarte T-shirts med tryk af et motiv, der vistnok er hentet fra Spiderman, som er deres store idol, så dem er de glade for.