Bryllupsgaver

Det sætter sit præg på valget af bryllupsgaver, når der i familien er hele to personer, der er beskæftiget med at handle med tekstiler af mange forskellige slags. Og sådan er det i vores familie, idet min onkel Gunnar har sit eget firma, der er en grossistvirksomhed med alt indenfor boligtekstiler.

Og min mands storebror er ansat som leder i trikotageafdelingen i et stormagasin, så han beskæftiger sig også med tekstiler og har nem og billig adgang til den slags. Så da vores datter, Maria, blev gift i lørdags, var hun godt på forhånd klar over, at hun nok kunne regne med nogle såkaldt bløde pakker fra de to familiemedlemmer.

Og det holdt også stik, for onkel Gunnar kom med flere forskellige gaver, som han helt sikkert havde fundet på sit lager. Der var en pakke med to håndlavede sengetæpper, som vi alle syntes var usædvanligt flotte. Maria og hendes mand har vist ikke hidtil haft sengetæpper på deres senge, men de var nu enige om, at de her sengetæpper var så flotte at se på, at de i bestemt ville glæde sig til at bruge dem.

Onkel Gunnar havde også en pakke med to sæt lækkert satin sengetøj, og dem havde han valgt med omhu, for farvemæssigt stod de i hvert fald godt til sengetæpperne. Maria blev meget glad for det nye sengetøj, for det var i et stribet mønster, som hun virkelig godt kan lide, og farverne hører også blandt hendes favoritter.

Hun var næsten ked af, at hun ikke kunne få brugt det nye sengetøj på bryllupsnatten, for de unge havde nemlig arrangeret det sådan, at de skulle tilbringe bryllupsnatten på et hotel tæt ved lufthavnen, fordi de drog af sted på bryllupsrejse ret tidligt søndag morgen. Og det er jo ikke ligefrem et dyrt hotel, vi har valgt, så der må vi nok nøjes med helt almindeligt bomulds sengetøj, sukkede Maria.

Min mands bror og hans kone kom som nævnt også med gaver i form af bløde pakker, men der var nu tale om gaver, som de nygifte nok må vente til det kommende vinterhalvår med at tage i brug. De fik nemlig et par cashmere tørklæder, så de begge to kan holde varmen, når det bliver rigtig koldt. Maria fik et tørklæde med et udpræget feminint mønster, mens hendes brudgom fik et ensfarvet halstørklæde i en koksgrå nuance.

Selv om de er forholdsvis tynde i vævningen, er de helt sikkert gode til at holde varmen i, for cashmere uld har nogle fantastiske egenskaber, så det ikke bare er lækkert blødt mod huden men også isolerer helt fantastisk.

Det ved jeg, fordi jeg selv har en varm cashmere poncho, som jeg bruger flittigt i den kolde årstid. Den er virkelig dejlig at sidde i om aftenen, når man trænger til at lune sig godt efter en kold vinterdag. Den poncho har jeg for øvrigt også fået som gave af min mands storebror til en fødselsdag for nogle få år siden. Jeg har brugt den meget, men den ser stadig ud som ny.