Det gode ved rom

Romglas fyldt med god rom

Du er måske derhenne, hvor du har fået nok af fest. Der har været mange festligheder i december. De kulminerede måske nytårsaften. Januar er trådt ind. En måned, der ofte danner ramme om mange startskud: Den ene vil tabe de ekstra kilo, der er kommet på sidebenene. En anden vil spare en masse penge sammen. En tredje vil begynde at motionere lidt mere. En sund livsstil skal påbegyndes. Selv har du egentlig ikke et nytårsforsæt. Du ønsker dig ikke noget. Kun fred og ro. Og et enkelt, lille glas rom i ny og næ.

Mørk rom er favorit

Du kan nemlig godt lide smagen af mørk rom som du kan læse om her. Helst en ægte, mørk rom, der er vellagret. Det er faktisk et løfte, du har givet dig selv: Du må gerne få et glas mørk eller lys rom et par gange om ugen. Men ikke mere end det. Du drikker nemlig ikke, fordi du vil være fuld og fjollet. Du drikker rommen, fordi den giver dig en nydelse. Du ynder at sidde i den gode stol og bare snuse til glasset. Du kan mærke duftene, som fadet har afgivet til rommen. Du kan lide din rom, tør eller sød. Det er sådan set lige meget. Det, du værdsætter, er nemlig historierne, som smagen og duften af rom fortæller dig.

Rommens forunderlige verden

Du kan nemlig godt lide at drømme dig ind i den eventyrlige verden, som rom er og kommer fra. Du har besøgt adskillige steder, hvor de dyrker sukkerrør. Du har set, hvordan rom lagres. Og du har smagt på de mest fantastiske drinks med rom.

Måske har du lidt dårlig samvittighed, over at du godt kan lide rom, og over, at du ikke har sat et mål op for det nye år. Ved du hvad? Det er altså helt ok. Fuldkomment ok. De fleste, som starter et nyt projekt i den første hele uge i det nye år, får det aldrig fuldført. Det er derfor helt ok at holde en god vane ved lige. Om det så er at løbe 10 km hver morgen, så du giver dig selv lov til at nyde et glas med mørk rom en enkelt aften, eller om det er, at du sparer penge sammen, så du kan købe en ny bil, er da helt ligegyldigt.

Hvorfor er rom så specielt?

Så længe du bare er klar over, hvorfor du drikker et glas rom. Så længe du ikke misbruger drikken. Det er jo stærk spiritus. Så er det altså helt ok med mig. Og du skal ikke stå til regnskab overfor nogen. Alle andre har også vaner – og uvaner. Vi er mennesker, og vi kan godt tænke os om.

Vi ved også, hvor grænserne går. Så hvis du føler, at du bør have dårlig samvittighed, over at du ikke har et flot mål for det nye år, så kan du godt lægge den væk. Ingen ændrer livsstil fra den ene dag til den anden. Og det, at du nyder et glas god, mørk rom, er en del af din livsstil. Den behøver du ikke at ændre på. Men du skal ikke lukke øjnene eller dine smagsløg for andre muligheder – for eksempel den helt enestående og prisvindende danske gin fra samme firma.