Efterskole på Fyn

Min lillebror, Steffen, har været skolelærer i nu mere end 10 år, og selv om det selvfølgelig ikke er verdens længste karriere, begyndte han for noget tid siden at snakke om, at han godt kunne tænke sig at prøve noget andet. Ganske vist er han glad for at være lærer, men han savnede et eller andet i sit arbejde på en folkeskole i en mindre by, hvor alle kender alle.

Lærer på en efterskole

Der gik heller ikke ret lang tid, før Steffen kunne melde ud, at han nu ville søge en stilling som lærer på en efterskole, for han var overbevist om, at den tætte kontakt til eleverne – som jo også alle sammen er i den aldersklasse, som Steffen bedst kan lide at undervise – lige ville være noget for ham.

Og han har fuld opbakning fra sin kone, som er helt med på at skulle flytte, hvis det er nødvendigt i forbindelse med et nyt job til Steffen.

Og så her forleden, da min kone og jeg var sammen med Steffen og hans kone, meldte han ud, at han havde søgt en ledige stilling på en drama efterskole. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var ved at få kaffen i den gale hals, for det er ikke ligefrem undervisning i dans, jeg forbinder med Steffen.

Han har aldrig været den store danser, og hans noget omfangsrige korpus leder ikke ligefrem tanken hen på yndefuld dans, når man ser på ham.

Bare rolig, fortsatte Steffen, jeg skal selvfølgelig ikke undervise i elegante dansetrin, hvilket jeg naturligvis ikke har kompetencerne til, men det er trods alt sådan, at selv om der er tale om en efterskole med dans som et linjefag, skal eleverne jo altså også undervises i de almindelige skolefag, og jeg har trods nogle års erfaring med hensyn til at undervise de ældste elever i fag som dansk, engelsk og naturlære.

Musiske fag på efterskole

Og der er jo også muligheden for at vælge det som en musikefterskole, hvis man vil det.

Så jeg kunne altså godt holde mine venskabeligt drillende bemærkninger omkring Steffen som danselærer tilbage. Jeg tror, at han kunne se på mig, at jeg ellers sad parat med dem, for vi har altid haft en afslappet og let drillende tone, når vi har været sammen.

Steffens kone nævnte snusfornuftigt, at den opslåede stilling rent faktisk handlede om en lærer, der kan undervise i de fag, som Steffen er stærk i, så hun mente helt bestemt, at han har en god mulighed for at få jobbet. Og selv ville hun absolut ikke have noget imod at flytte til Fyn, hvilket ville være nødvendigt, eftersom det er en efterskole på Fyn, der har opslået den ledige stilling.

Vi snakkede lidt om, at Fyn nok ikke er det værste sted at bosætte sig, og i øvrigt vil det jo ikke være en flytning voldsomt langt væk, da Steffen og hans kone i dag bor i udkanten af Vejle.

Jeg syntes faktisk, det hele lød lidt spændende, for både Steffen og hans kone er typer, der nok kan trives med at være en del af en skole, der har kontakt med og ansvar for eleverne 24 timer i døgnet.