En pause med musik

Musikefterskole i skønne omgivelser

Det er snart jul, og du glæder dig inderligt til juleferien. Tanken om at komme væk fra skolen og bøgerne er bare god. Du er træt af skolen. Det går faktisk ikke så godt i nogle af fagene – og et eller andet sted ved du, at du bør tage dig gevaldigt sammen, hvis du skal have en god karakter til prøven til sommer. Du orker det bare ikke. Du ved bare ikke helt, hvad du skal gøre ved det.

Skoletræt

Her vil jeg anbefale, at du taler med dine forældre om, at du rent ud sagt er skoletræt. De skal være de første, der skal vide, at du kæmper med et problem. Et problem, som du måske ikke lige nu synes, er alvorligt. Men det kan det blive. Fordi hvis du ikke taler med dem, så vil de ikke kunne forstå, hvorfor karaktererne ikke er, som du mente, de skulle være. Og de vil kunne hjælpe dig, så du får det bedre. Det kan fx være, at du har brug for en lang pause fra bøgerne. En pause, hvor du kan få lov til at beskæftige dig med dine store interesser eller nogle helt andre ting, som du slet ikke har tænkt på endnu.

Gavn af efterskoleophold

Det kan være, at du måske vil få gavn af et år på en efterskole på Fyn – måske endda en musikefterskole som https://baaringefterskole.dk/ eller i Jylland. Det kan være, at du egentlig ikke er skoletræt. Der er måske nogle ting derhjemme, som du gerne vil væk fra. Fx de konstante irettesættelser, som din mor altid øser ud af med rund hånd. Den slags problemer kan, hvis der ikke bliver talt om dem, føre til, at du skaber problemer for dig selv andre steder. Fx ved ikke at følge med i timerne.

Et ophold på en efterskole kan derfor være en rigtig god løsning. Der er flere grunde:
En af de vigtigste grunde er, at på en efterskole er der ikke kun fokus på undervisning, der skal afsluttes med årsprøver eller eksamener. Der er fokus på, at du får lov til at beskæftige dig med det, du er meget interesseret i. Og der er fokus på, at du får et godt socialt liv sammen med de andre elever dér.

Lære at blive selvstændig

En anden vigtig grund til, at et ophold på efterskole er godt, er, at du lærer at blive mere selvstændig. Du får pligter, som skal passes. Men du får også mange oplevelser, som du slet ikke har forestillet dig i din vildeste fantasi.

Ud over at du vil kunne udvikle din viden og kunnen inden for de områder, som du er interesseret i, vil du også få mulighed for at stifte bekendtskab med emner, der måske ligger i din interesses nabolag. Derved vil du opdage nye muligheder. Eventuelt også få flere og mere nuancerede interesser.

Men den allervigtigste grund til at tage på efterskole – fx på Fyn – er, at du vil få venner, som du aldrig vil glemme. Det vil blive venner for livet. Også selv om I er meget forskellige og måske ikke lige har helt de samme interesser til at begynde med.