Gavepapir på hjernen

Pyh ha, det har godt nok været hårdt de seneste halvanden måned. Men skidt nu med det, for pengene kan jeg jo godt bruge, sagde Ida – vores datter på 21 år – da hun i aftes var på besøg hos os til lidt af en hyggeaften her i dagene op til jul.

Fritidsjob

Ida har nu for andet år i træk haft et fritidsjob i en virksomhed, som har specialiseret sig i julegaver fra firmaer til deres kunder eller forretningsforbindelser. Mange firmaer sender en julehilsen til et stort antal mennesker, som de har noget forretningsmæssigt at gøre med i løbet af året, og det firma, Ida har arbejdet for, har gennem en årrække oparbejdet en stor kundekreds, så der er masser at lave det seneste par måneder op til jul.

Ida læser på universitetet, og jobbet hos julegavefirmaet giver et kærkomment supplement til SU’en og hvad vi som hendes forældre nu kan hjælpe hende med.

Gavepapir

I aftes fortalte hun, at hun i år primært havde beskæftiget sig med at pakke de mange forskellige gaver ind i gavepapir. Det kan jeg bestemt godt forstå, for hun har lige siden sin barndom nydt, når der skulle pakkes gaver ind, og for eksempel var det altid julegaverne fra Ida, der var de flottest indpakkede under juletræet.

Emballage

Sidste år havde Idas arbejde været lidt mere blandet, idet hun også havde brugt en del tid på bare at putte de pænt indpakkede gaver i forskellige former for emballage, så de var klar til forsendelse. Du kan lære en masse om emballage her.

Men den leder, der forestod arbejdet med at sætte de løst ansatte i gang med opgaverne, havde bemærket sidste år, at de gaver, som Ida havde pakket ind i gavepapir, var de suverænt smukkeste, så i år havde vedkommende valgt at bede Ida om at koncentrere sig om indpakning og så lade andre om at lægge gaverne i de dertil indrettede papkasser eller bobleposer, alt afhængig af gavernes størrelse eller form.

Og det passede mig rigtig fint, fortalte Ida, for hun har det stadig sådan, at hun sætter en ære i, at en gave skal være smukt indpakket, så den virker tillokkende, og hun har oparbejdet en ekspertise i den kunst, så hun også er meget hurtig til at frembringe et smukt og indbydende resultat.

Ida fortalte, at de i firmaet i år havde haft godt og vel 18 procent flere ordrer end året før, men de havde været det samme antal medarbejdere, hvoraf langt de fleste er løst ansatte, som kun er hyret til at medvirke til forsendelserne, der jo alle skal klares indenfor ganske kort tid.

Men hun havde haft mange overtimer, så indtjeningen har i år været noget bedre end sidste år. Min mand kom med den sædvanlige løftede pegefinger om, at så var hun jo nødt til at tænke på skatten, som nok vil være noget højere end forudset. Så han formanede hende om ikke bare at bruge løs af sin indkomst.

Ida og jeg smilede lidt indforstået til hinanden, for sådan er hendes far, men ret beset har han sikkert ret.