I behandling

Min lillebror er en stædig mand. Min svigerinde har sagt det i mange år, men han har ikke villet høre efter. Hun har længe ment, at han er stresset. Men han siger, at han bare er meget aktiv.

Han er aktiv

Og ja, aktiv det er han. Han kan faktisk ikke sidde stille og føre en almindelig samtale med os, når jeg besøger dem. Han skal hele tiden lige lave et eller andet. Måske er det en dør, der skal males. Måske finder han på, at han vil bage en kage. Måske kommer han i tanke om, at der er noget, som han har glemt på arbejdet.

Behandling for stress

Min svigerinde fortæller mig, at hun har bedt ham om at få noget stress behandling, fordi hun er ved at blive vanvittig, over at han hele tiden farer rundt og gør ting.

Jeg kan faktisk godt forstå hende. Jeg ved med mig selv, at når jeg selv finder på alle mulige ting, der absolut skal ordnes, og jeg ikke kan være venlig over for mine gæster, selv, så er der noget galt med mig. Og min bror udviser nøjagtigt det samme mønster.

Har prøvet det selv

Selv fik jeg stress behandling for nogle år siden. Jeg var ikke gift på det tidspunkt, men indså, at jeg slet ikke kunne have et ordentligt liv, hvis jeg bare blev ved med at presse mig selv til at gøre ting – jeg lå søvnløs ofte. Det hjalp mig meget at tale med en erfaren stresscoach.

Så jeg ved, hvad der skal til, og har derfor også lovet min svigerinde, at jeg vil støtte hende og forsøge at overbevise min bror om, at han trænger til at få behandlet sin stress. Han må indse, at hans hyperaktivitet ikke er helt normal, og at han faktisk kan risikere at blive alvorligt syg, hvis han ikke gør noget ved det nu.