Opmagasinering og flytning

Det bliver spændende for min søn. Han skal starte på universitetet her til september. Han skal læse biologi. Han har en drøm om at blive specialiseret som havbiolog. Hvor den drøm kommer fra, ved hverken jeg eller min mand. Vi kan bare konstatere, at det er det, han vil. Og så skal han selvfølgelig det. Vi tror jo stadig på den her idé om, at man skal forfølge sine drømme. Så hvis han vil være havbiolog og ende med at dykke et eller andet sted ved et rev ude i Atlanten, så skal han have lov til gøre det.

Han flytter

Det er nu ikke min store bekymring, hvor han ender henne lige nu. Mit problem er, at han flytter hjemmefra. Han har fået et lille kollegieværelse i Aalborg. Her kan han bo i det første år. Lære universitetsmiljøet og kende og bruge sin fritid på at finde en større bolig. Han har sparet penge op, siden han blev konfirmeret, og har i dag en mindre formue. Han taler om, at han vil købe en bolig. Vi har da også givet ham en opsparing, vi lavede til ham, da han blev født. Den kan han måske bruge til udbetalingen på en bolig. Vi ser. Vi har dog rådet ham til ikke at skynde sig. Han skal først finde ud af, om han virkeligt vil investere i en bolig i Aalborg. Det kan jo godt tænkes, at han slet ikke bryder sig om byen. Hvem ved?

Godt flyttefirma i Aalborg?

I de kommende få uger skal vi derfor finde et flyttefirma i Aalborg, som kan tage nogle få af hans ting til Aalborg. Vi håber sådan set på at finde et firma, der har lidt ekstra plads i lastvognen. Der er jo kun tale om en seng, en madras, et skrivebord, en kontorstol og nogle få andre tunge ting, som skal flyttes. Han kan købe køkkengrej, hvis han får brug for det, når han er i Aalborg. Han kan også købe en hylde eller en lille reol, hvis han finder ud af, at det er nødvendigt.

Foreløbigt har jeg pakket en kasse med det nødvendigste til ham: Sengetøj, håndklæder, et par viskestykker, tandpasta, sæbe til vaskemaskinen og nogle hjemmelavede lækkerier: Marmeladen, han elsker, og nogle småkager – og et par kogebøger.

Måske noget opmagasinering også

Resten kommer i hans kuffert: Tøj, lap‐top, mv. Den tager vi selvfølgelig selv med, når vi kører til Aalborg i næste weekend. Og ja, hvis han opdager, at der er noget herhjemme, som han får akut behov for, så må han fortælle os det, så sender vi det til ham. Vi har valgt ikke at finde et sted med opmagasinering og depotrum i Aalborg endnu. Vi kunne ellers have valgt at sende alle hans ting derop. Grunden er, at han skal koncentrere sig om studierne. Han skal ikke bruge tiden på at spille elektrisk guitar eller game. Jeg ved godt, at der kommer et socialt liv for ham, som til tider kan blive lidt vildt. Det er ok, men her i det første semester skal han koncentrere sig om at finde ud af at stå på egne ben i en fremmed by.