Sengetøj og sengetæpper

Der er forskellige meninger om, hvor tit du skal vaske dit sengetøj eller sengesæt. Nogle synes, det er absolut ulækkert at gå mere end en uge imellem vaskene (der er jeg iblandt) og andre kan gå flere uger op til en måned i mellem.

Husk på, at du sveder i din seng, din hud drysser i sengen, der er hår, der er væsker etc. Du bør vaske dit sengetøj hver uge eller hver anden. Er det sommer for eksempel, sveder du mere, og det skal derfor vaskes oftere. Går du i motionscenter og ikke bader bagefter, skal de vaskes oftere. Sover du nøgen, skal de vaskes oftere etc.

Hvad med håndklæder?

Hvad så med håndklæder? Hvor tit skal du vaske dem? ”Officiel” anbefaling er hver 3-4 brug, og bader du hver dag, bliver det til sådan cirka 2 gange om ugen, de skal skiftes. Husk at tørre dem mellem hvert brug, så du hænger dem op, så de kan tørre. Når de er våde og varme, er der grobund for bakterier. Begynder de at luge, er der pletter på dem etc., skal de selvfølgelig vaskes oftere.

Sengetæpper med mere

Hvad gælder så for sengetæpper, bomudssengetæpper, plaider etc.? Disse skal som hovedregel vakses 2 gange om året afhængigt af, hvordan du bruger dem. Mange mennesker har dem blot som et dække over sengen og tager dem af, når de går i seng. Det kan være en god huskeregel at vaske dem 2 gange om året, når årstiderne skifter – for eksempel sommer og vinter. 2 gange om året gælder også for puder, du bruger i sofaen eller som pynt på sengen.

Plaider

En plaid, bomuldsplaid, bomuldstæppe etc. skal som hovedregel vaskes ved hvert skift af sæson – altså 4 gange om året. Får du pletter på, skal de selvfølgelig vaskes med det samme.