Skadet på arbejdet

Jeg kommer hjem fra arbejde hver dag med en frygtelig smerte i nakken og skuldrene. Det er ret ubehageligt. Men efter et varmt bad og en times tid på sofaen med benene oppe og god musik i høretelefonerne så har jeg det bedre. Det er bare lidt irriterende, at mine børn ikke kan lade mig være i fred i den lille times tid. Min mand kommer hjem et par timer efter jeg, så det er mig, der sørger for, at alt er parat til en hyggelig aften.

Det blev værre

Men i sidste uge kom jeg hjem og fulgte den samme rutine: Et hurtigt, varmt bad, afslapning, lidt madlavning og så hygge. Mine unger skændtes, mens jeg var i bad, kunne jeg høre. Jeg blev sur og gal på dem. Kunne de ikke bare lige give mig en halv times fred. Hovedpinen fortager sig. Og hvis den ikke gør det, så hjælper et par Panodil.

Min mand kom hjem og så, at jeg havde smerter. Han kiggede på mig og sagde sådan ret bestemt, at det ikke går længere. Det er ødelæggende for vores familie, at jeg kommer hjem med voldsomme smerter hver dag. Han mener, at jeg har fået en arbejdsskade af at sidde forkert ved den computer hele dagen. Musklerne er så spændte, at smerten ikke fortager sig. Og jeg skal ikke misbruge panodiler. Han mener det godt, men kan lyde temmelig sur på mig, når han siger sådan.

Randers

Da han kom hjem i går, og situationen var den samme, sagde han, at vi skal finde en advokat i Randers, som ved noget om arbejdsskader. En arbejdsskade advokat kaldte han det. Han er overbevist om, at mine smerter skyldes den dårlige belysning, vi har på kontoret. Og det gør, at jeg ikke sidder korrekt foran min pc. Jeg arbejder som korrekturlæser og bruger mange timer foran en skærm hver dag.

Jeg syntes, at han overdrev lidt. Smerterne plejer jo at forsvinde efter en times tid, hvis jeg bare får lov til lige at slappe af og strække mig på sofaen.
Da jeg sagde det, flippede han helt ud: ”Er der nogen grund til, at du skal have smerter, fordi du sidder der og læner dig ind over skrivebordet for at kunne læse korrektur? Jeg fatter ikke din holdning. Hvis du ikke har lys nok, så bed din chef om at få det!” Et eller andet sted har han ret. Man skal ikke have smerter, fordi man ikke har de optimale arbejdsforhold. Man skal gøre noget ved det.

Gode advokater i ryggen

”Jeg går ind og leder efter en arbejdsskade advokat nu. Det kan ikke være meningen, at mine børn skal terroriseres af din surhed, som opstår, fordi du har ondt i nakken.” Han er gal. ”Jeg mener, vi skal have erstatning, fordi pengene, du bruger på Panodil og massage, er forkert givet ud. Det ville være billigere for din arbejdsgiver at sørge for, at I har lys nok. Genskinnet fra skærmene er skyld i, at I alle sammen har de der smerter.” Han har ret. Det må jeg indrømme. Mine kollegaer har de samme problemer med ondt i hovedet og ryggen. Hurra for et godt og professionelt advokatfirma i ryggen!