Slagter med succes

De første år var vanskelige, efter at jeg sammen med min gode kammerat, Dennis, valgte at overtage en skrantende slagterforretning i vores naboby, som vi nu i øvrigt begge to er flyttet til, så det er vores egen by nu.

Billig forretning

Vi fik forretningen meget billigt, så det var ikke købsprisen, der pressede os, men den foregående ejer havde ikke formået at holde på sin kundekreds, for slagterforretningen fik et mere og mere dårligt ry for ringe kvalitet og elendig service. Til sidst kunne den foregående ejer ikke holde sammen på økonomien, og han var på nippet til at gå konkurs med en efterfølgende tvangsauktion over selve forretningen, da vi kom ind i billedet og tilbød ham en pris, vi vist egentlig selv var flove over.

Men han slog til, da han godt kunne se, at en tvangsauktion ville indbringe endnu mindre.

Så vi var altså ikke voldsomt gældsplagede, men vi måtte konstatere, at det tager lang tid at skabe kundetilfredshed i en større kreds, men efterhånden kunne vi dog konstatere, at vi fik flere og flere kunder i kraft af, at vi valgte at satse på høj kvalitet.

Nu har vi af flere omgange udvidet vores forretning – ikke selve butikken, men derimod i vores leverancer af varer til forskellige institutioner og restauranter, så vi har i dag en sund økonomi i vores virksomhed.

Jeg tænker tit tilbage på, at Dennis og jeg følte os temmelig modige, da vi valgte at købe en professionel røgeovn, så vi kunne lave vores egen hamburgerryg, pålægspølser og andre røgvarer. Det viste sig meget hurtigt at blive en god investering, fordi vi nu ikke længere skulle betale andre for at røge vores kødvarer.

Vi blev fantastisk godt hjulpet med faglige råd og anvisninger fra Ingvald Slagterimaskiner – og dem handler vi stadig hos den dag i dag!

Da vi begyndte at levere ferske råvarer til restauranter og institutioner ( blandt andet til Pakhuset Skagen, kontaktede vi de lokale fødevaremyndigheder, for vi ville være sikre på, at vi gjorde tingene rigtigt, så vi kunne leve op til de temmelig strenge krav til for eksempel hygiejne, der knytter sig til den slags virksomhed.

Vi blev lidt betænkelige ved de krav, der blev stillet op for os. For eksempel fik vi at vide, at det var nødvendigt at investere i en vakuumpakker, for når kødvarer skal fragtes i bil ud til en kunde, går det ud over holdbarheden, hvis kødet ikke et vakuumpakket, så det var et absolut krav.

Masser af maskiner til slagterbutikken

Nå, bevares, sådan er trods alt overkommelig i pris, selv om vi selvfølgelig var nødt til at købe en maskine til professionelt brug. Det var langt værre at høre om de krav, der stilles til hygiejnen omkring de plastikkasser, vi fragter kødprodukterne i. De skal bare være klinisk rene, og repræsentanten fra fødevaremyndighederne gjorde det klart for os, at vi kunne glemme alt om at vaske dem manuelt, for det ville ikke være godt nok.

Så vi måtte ud at investere i en god og effektiv kassevasker, og sådan en maskine er forbandet dyr. Men vi var heldige at finde en brugt til en overkommelig pris, og den fungerede fint det første par år. Siden har vi skiftet den ud med en ny, for nu har vi rigeligt råd til det.