Sofie og skoletilbehøret

Det er en stor og spændende begivenhed for de fleste børn, når de skal starte i skole. Sådan er det i hvert fald for vores Sofie, som slet ikke kan vente, til hun skal begynde i 0. klasse efter sommerferien. Vi kan mærke på hende, at der snakkes meget mellem børnene i børnehaven om det forestående skifte i deres tilværelse, og når vi henter Sofie om eftermiddagen, hører vi meget tit børnene snakke sammen om, at de snart skal i skole.

Men der er lige nu flere måneder til den store dag. Alligevel er Sofie begyndt at tale meget om, at vi skal have købt en smart skoletaske til hende, og det kan i hendes øjne bare slet ikke gå hurtigt nok. Vi kigger på skoletasker her: https://skoletilbehoer.dk/produkt-kategori/skoletasker/

Nyt udstyr til skolestart

Hun har en forventning om, at hun skal have nyt udstyr i forbindelse med skolestarten. For eksempel har hun i forvejen en udmærket madkasse, som hun bruger, når børnehaven skal på udflugter af den ene eller den anden art. Men nej, den dur selvfølgelig ikke til at have med i en rigtig skole, for så skal udstyret bare være i orden. Så nu kigger vi på nye madpakker – ller rettere madkasser.

OK, vi kan som forældre da kun smile lidt over det, for en madkasse er jo ikke ligefrem noget, der kan bringe os på fattiggården, og når vi nu kan mærke, at det betyder virkeligt meget for Sofie, så skal hun naturligvis også have en ny madkasse.

Sofie er temmelig piget i sin smag, så hun har allerede besluttet, at en del af hendes skoletilbehør skal være prydet af motiver fra ”Hello Kitty”, som hun går vældig meget op i for tiden. Men jeg regner da bestemt også med, at man kan få madkasser med det motiv, så det ønske skal hun nok få opfyldt.

Nu har Sofie af en veninde i børnehaven fået at vide, at den store boghandel inde på gågaden har indrettet en hel afdeling af butikken med udstyr til de små, der skal begynde i skole efter sommerferien. Derfor har Sofie bedt om, at vi kan tage ind til boghandelen og få købt ind af det udstyr, hun skal have. Jeg har forsøgt at trække det lidt og sagt til hende, at der kommer meget mere at vælge mellem, når vi nærmer os sommerferien, men for Sofie er det helt tydeligt meget vigtigt at få købt ind nu.

Så jeg bøjede mig, og i eftermiddags var hun og jeg inde i butikken for at finde det udstyr, hun skal bruge. Jeg var så heldig, at hun faldt for en ganske billig skoletaske med det ønskede motiv på, så den skyndte jeg mig at udvælge.

Det blev også til nogle blyanter, og til dem skulle hun selvfølgelig også have et flot penalhus. Det fik hun, og det er faktisk et ganske almindeligt penalhus i blødt skind, men også med et påtrykt motiv fra ”Hello Kitty”. Der var mange penalhuse at vælge mellem her.

Sofie er faktisk allerede begyndt at øve sig meget i at skrive, så jeg er selvfølgelig helt med på, at hun skal have en række forskellige blyanter at vælge mellem, for så er det sjovere.