Vi elsker Mambeno

Selv om min mand ikke har nogen speciel uddannelse i brug af IT, er han særdeles stærk på det område, har jeg flere gange erfaret, og nu har hans seneste indsats på det område faktisk ført med sig, at en skabelon til udarbejdelse af madplaner i forskellige daginstitutioner har bredt sig til alle børnehaver og vuggestuer her i kommunen.

Det kom sig af, at jeg en aften for nogle måneder siden sad med nogle ark papir, som jeg sirligt havde inddelt i felter, og i hånden skrev en madplan for den kommende uge i den børnehave, hvor jeg arbejder. Da min mand så det, bemærkede han, at det da ville være meget nemmere at lave den slags på computeren.

Jeg protesterede med den begrundelse, at det helst skulle stilles op så overskueligt som muligt, og det kan jeg altså ikke finde ud af at gøre i et almindeligt Word-dokument.

Jamen, så hjælper jeg dig da med det, sagde han og gik i gang med at opbygge en skabelon, som han efterfølgende udfyldte med den tekst, jeg havde siddet og lavet i hånden. Da han lidt senere havde printet det ud, kunne jeg godt se, at det så meget bedre ud end mit håndskrevne.

Senere har vi sammen ændret en lille smule på skabelonen, så den ugentlige madplan til børn i vores børnehave blev endnu mere overskuelig og fyldestgørende. Jeg fik skabelonen med på arbejde på en USB-pind og læste skabelonen ind på computeren på mit arbejde, og nu har vi i min børnehave brugt den hver uge lige siden. Men hold da op – så fandt vi Mambeno, og det var da bare nemt!

Jeg fik endda min mand til at lave endnu en skabelon til at lægge en plan for, hvad vores børn skal have med i deres madkasser, når vi er på udflugt, hvilket vi gør meget i. For det er ikke det samme, børnene får til frokost, når vi er på udflugt som når vi er hjemme i børnehaven.

En dag for nogle uger siden havde vi besøg af et par medarbejdere fra kommunens administration. De blev meget begejstrede for vores flotte madplaner og spurgte, om de måtte udbrede den fine skabelon til de øvrige daginstitutioner i kommunen. Det måtte de selvfølgelig gerne, så nu er det så vidt jeg ved alle institutioner i kommunen, der bruger min mands skabelon.

Og den bliver også brugt hjemme hos nogle af forældrene til børn i vores børnehave, for jeg har udlånt skabelonen til flere af forældrene, som også synes, at det er meget nemmere at lave en madplan til en børnefamilie, når man bruger skabelonen.

Og jeg ved, at de pågældende også bruger skabelonen til at lægge ugentlige planer for frokosten til de lidt ældre børn, der går i skole. Jeg har fået flere tilbagemeldinger om, at de sparer tid på især indkøb, når de har en plan for madkassernes indhold, og det er nemmere at sikre sig et sundt og varieret indhold i en madkasse til børn, når man på forhånd har lagt en plan. Så min mands indsats er kommet mange mennesker til gavn.